Aanleverspecificaties Drukkerij ComarAanleverspecificatiesVoor een efficiƫnte verwerking en een kwalitatief optimaal resultaat, raden wij u aan de volgende regels in acht te nemen bij het aanleveren van opgemaakte bestanden.


Aanleveren

Dit gaat het snelst en het gemakkelijkst via e-mailadres info@drukkerijcomar.nl

Natuurlijk kunt u de bestanden ook aanleveren op USB-stick.


Bestandsformaat

Aanleveren bij voorkeur als hoge resolutie pdf (C-pdf). Aanlevering van Indesign, Illustrator, Photoshop bestanden, compleet met gebruikte fonts en illustraties, kan uiteraard ook. Het gebruik van Photoshop als opmaakprogramma voor tekst wordt afgeraden.

Bij het printen/drukken van kleine oplagen graag de bestanden aanleveren als hoge resolutie pdf.


Opmaak

Op 100% van het gewenste eindformaat, graag inclusief snijtekens en 3 mm afloop rondom (indien het beeld tot aan de rand van het materiaal geprint moet worden dient u dit rondom 3 mm groter te maken dan het gewenste eindformaat).

Digitaal printwerk is altijd zwart/wit of full colour. De eventueel in uw opmaak gebruikte PMS-kleuren worden dan ook automatisch vertaald naar CMYK-kleuren wat kleurafwijkingen tot gevolg kan hebben. Drukwerk wordt altijd aangeleverd in pms-kleuren dan wel full colour of geheel zwart (het zwart is dan niet opgebouwd uit Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart), maar uit 100% K).


Scans/Photoshop beelden

Voor een optimaal resultaat dient de resolutie van de scan op 100% van het eindformaat minstens 150 dpi te zijn. Bij lagere resoluties kunnen in contrastrijke gebieden de pixels zichtbaar worden (blokjesvorming) wanneer het beeld van dichtbij wordt bekeken. Indien u uw opmaak op 50% of 25% van het eindformaat aanlevert dient de resolutie van de beelden 300 dpi te zijn.

Neem contact op

Wij zullen naar eer en geweten handelen wanneer er op een juiste wijze wordt aangeleverd, maar wij kunnen in geen geval de aansprakelijkheid aanvaarden voor onjuistheden in hetgeen u ons aanlevert. Wilt u een ander bestandsformaat aanleveren, neem dan van tevoren contact met ons op. Wij kunnen u dan adviseren hoe aan te leveren en eventueel met een testbestand bekijken of het later te verwerken digitale bestand verwerkbaar is.


Terug >>